ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ο στρατός απελευθέρωσε το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές

Ιράκ: Ο στρατός απελευθέρωσε το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές

Το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης «απελευθερώθηκε» στο σύνολό του από τις ιρακινές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής των ειδικών μονάδων αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού, τρεις μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μπαρτάλα, ανατολικά της Μοσούλης, ο στρατηγός Τάλιμπ αλ Σεγάτι ανακοίνωσε «την απελευθέρωση της αριστερής όχθης», αναφερόμενος στο ανατολικό τμήμα της πόλης την οποία διατρέχει ο ποταμός Τίγρης.

«Οι σημαντικοί τομείς» της ανατολικής Μοσούλης είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι μένει να απομακρυνθούν μερικοί τζιχαντιστές από μια μικρή περιοχή στο βόρειο τμήμα αυτού του κομματιού της πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη των ιρακινών και των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας εξαπέλυσαν στις 17 Οκτωβρίου μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, τελευταίου προπυργίου του ΙΚ στο Ιράκ, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων