ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Συναγερμός στη Μελβούρνη - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς (vids)

Αυστραλία: Συναγερμός στη Μελβούρνη - Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς (vids)

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 ακόμα τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

1198

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Η Αυστραλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για την αποτροπή επιθέσεων στο εσωτερικό της, από το 2014. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει έναν αριθμό σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων». Μεταξύ αυτών, η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, με συνέπεια το θάνατο δύο ομήρων και του ενόπλου που έκανε την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις