ΚΟΣΜΟΣ

James Gargasoulas: Ποιος είναι ο Έλληνας που σκόρπισε το θάνατο στην Μελβούρνη

James Gargasoulas: Ποιος είναι ο Έλληνας που σκόρπισε το θάνατο στην Μελβούρνη

Το θάνατο σκόρπισε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/01) στην Μελβούρνη, ο Ελληνοαυστραλός Δημήτρης Γκαργκασούλας, που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστο δρόμο τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδάκια.

Αρχικά τα διεθνή Μέσα έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς, ένα άνδρα και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα μικρό παιδάκι. Ωστόσο, το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) κατέληξε και ένα κοριτσάκι 10 ετών, που είχε τραυματιστεί σοβαρά. Από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν και άλλα 31 άτομα.

Ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκασούλας (James "Jimmy" Gargasoulas), είναι 26 ετών και ζούσε στο Windsor. Ο Ελληνοαυστραλός, όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα, ήταν χρήστης ναρκωτικών, είχε ιστορικό για ενδοοικογενειακή βία και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, πριν βγει και σκορπίσει το θάνατο με το μπορντό αυτοκίνητό του στη Bourke Street, είχε μαχαιρώσει τον αδερφό του, Άντζελο.

Όταν η αστυνομία εντόπισε το χρώματος μπορντό αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξεκίνησε καταδίωξη, η οποία σταμάτησε για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

6666

Συγκλονιστική μαρτυρία συγγενή

Ότι πρόκειται για κακό άνθρωπο κάνει λόγο συγγενής του δράστη, ο οποίος μιλώντας στα αυστραλιανά ΜΜΕ, δήλωσε «Ο Jimmy ήταν πάντα κακός άνθρωπος. Όταν είδα στην τηλεόραση τι είχε συμβεί, ήμουν σίγουρος ότι ήταν εκείνος».

suspect1

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Λίγο πριν πέσει πάνω στο πλήθος

australia driver face 473 355

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Graham Ashton επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του οχήματος έπεσε επίτηδες πάνω στους πεζούς (με 60 χιλιόμετρα την ώρα) σε πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης και ότι έχει συλληφθεί.

Το σημείο του δυστυχήματος

w2

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αυστραλιανής αστυνομίας δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο

Η στιγμή που το αυτοκίνητο θερίζει τους πεζούς στην Αυστραλία

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης – Είχε βιαιοπραγήσει σε συγγενείς του

Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε, ότι ο 26χρονος «ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς πριν μερικές ημέρες απασχόλησε την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας» και όπως αναφέρουν πηγές είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Είχε πάρει όμηρο μια γυναίκα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν πέσει πάνω στους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή του γυναίκα, η οποία κατάφερε να απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς.

Δείτε στη gallery σοκαριστικές εικόνες από το δυστύχημα στη Μελβούρνη

Σχετικές ειδήσεις