ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινη κόλαση σε κλαμπ στη Ρουμανία: Τουλάχιστον 40 τραυματίες από φωτιά (pics+vid)

Πύρινη κόλαση σε κλαμπ στη Ρουμανία: Τουλάχιστον 40 τραυματίες από φωτιά (pics+vid)

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε περίπου στις 3:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψε ολοσχερώς το κέντρο Bamboo δεν είναι ακόμη γνωστά. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σήμερα τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όμως ένας άνθρωπος είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η πλειονότητα των θυμάτων έχει εισπνεύσει καπνό ή υποφέρουν από υποθερμία. Κάποιοι άλλοι είχαν υποστεί κατάγματα, γεγονός που υποδεικνύει ότι εξαιτίας του πανικού ίσως πήδηξαν από μια υπερυψωμένη ταράτσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τη μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, το νυχτερινό κέντρο δεν είχε λάβει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος του είχαν επιβληθεί πολλά πρόστιμα από το 2015. Οι αρχές είχαν δώσει στους ιδιοκτήτες λίγους μήνες διορία για να αποκτήσουν τη σχετική άδεια.

Το Bamboo είχε καεί και το 2005. «Ευτυχώς δεν χάθηκαν ζωές στην πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι», έγραψε σήμερα ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Παρόλα αυτά παραλίγο να συμβεί μια ακόμη σοβαρή τραγωδία. Οι κανόνες και οι νόμοι προφανώς παραβιάστηκαν και πάλι. Μέχρι να κατανοήσουμε μια και καλή ότι ο νόμος είναι για όλους, η κοινωνία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά στο Bamboo σημειώθηκε ενάμιση χρόνο έπειτα από μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στην ΕΕ εδώ και δεκαετίες: την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο Colectiv, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr