ΚΟΣΜΟΣ

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιταλία - Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιταλία - Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano

Το θάνατο ενός άνδρα έχει προκαλέσει έως τώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την νότια Ιταλία.

Στη Σικελία ένας 67χρονος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μετά την υπερχείλιση παραποτάμου και έχασε την ζωή του. Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ταξίδευε γέμισε νερό και λάσπες και ο άνδρας πέθανε από πνιγμό. Στην πόλη της Κατάνης παράλληλα η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Σιάκα ζήτησε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή Μελίτο Πόρτο Σάλβο της Καλαβρίας εκκενώθηκε μέρος των σπιτιών για προληπτικούς λόγους αφού έσπασαν τα φράγματα σε ποταμό.

Στις μεγαλύτερες πόλεις της Καλαβρίας, όπως το Ρήγιο και το Καταντζάρο, τα σχολεία σήμερα (23/1) έχουν παραμείνει κλειστά.

Υπάρχει ανησυχία επίσης για ένα κέντρο που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες και έχει αποκλειστεί από τον κεντρικό δρόμο λόγω της νεροποντής.

Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, όπως η Απουλία και η Μπαζιλικάτα.

17537019

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού τυχόν επιζώντων στο ξενοδοχείο Rigopiano της περιφέρειας Αμπρούτσο. Οι ελπίδες, πέντε ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αλλά τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 6 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 23 αγνοούμενοι και 11 επιζώντες.

Σύμφωνα με τον Τύπο, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών φέρεται να προκύπτουν τόσο ευθύνες της νομαρχίας, επειδή δεν καθάρισε τον δρόμο που οδηγούσε στο ξενοδοχείο πριν συμβεί η τραγωδία, όσο και του μηχανισμού παροχής πρώτων βοηθειών μετά την χιονοστιβάδα.

Το πρώτο τηλεφώνημα με το οποίο σημάνθηκε συναγερμός, θεωρήθηκε μη αξιόπιστο και η αποστολή των ανδρών της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστών, όπως προκύπτει μέχρι αυτή την στιγμή, ξεκίνησε με τουλάχιστο με δυο ώρες καθυστέρηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις