ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τραυματίστηκε σοβαρά ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Τραυματίστηκε σοβαρά ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, έπειτα από βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων σε πόλη που βρίσκεται κοντά στη Μοσούλη, στο Ιράκ.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε και χτυπήθηκε στην πόλη του βόρειου Ιράκ, Αλ Μπαγιάλ.

Παράλληλα, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τον τελευταίο θύλακα τους στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ.

Η Μοσούλη είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Ιράκ που ελέγχεται από το ΙΚ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως την αριστερή όχθη της Μοσούλης, αφού επέφεραν βαριές απώλειες, σε ζωές και εξοπλισμό, στον εχθρό» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Οι ιρακινές δυνάμεις, με τη στήριξη των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τον Οκτώβριο μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους σκληροπυρηνικούς σουνίτες που την κατέλαβαν το 2014. Από το Μεγάλο Τέμενος της πόλης οι τζιχαντιστές είχαν ανακοινώσει την ίδρυση του «χαλιφάτου» τους στα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Σχετικές ειδήσεις