ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Φρίκη με 12 ακρωτηριασμένα πτώματα

Μεξικό: Φρίκη με 12 ακρωτηριασμένα πτώματα

Οι Αρχές απέδωσαν τις ανθρωποκτονίες στο Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Δώδεκα πτώματα ανακαλύφθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μανσανίγιο, μια πολύ τουριστική πόλη του δυτικού Μεξικού την οποία προτιμούν πολλοί παραθεριστές από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Το πρωί του Σαββάτου (21/01) επτά ακρωτηριασμένες σοροί βρέθηκαν μέσα σε ένα ταξί που είχε εγκαταλειφθεί σε δρόμο που συνδέει τη Μανσανίγιο, στην Πολιτεία Κολίμα, με τη Σιουατλάν, στην Πολιτεία Χαλίσκο.

Τα πτώματα αυτά είχαν «αποκεφαλιστεί» και το «ένα από αυτά ανήκε σε γυναίκα», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρλος Ερέδια, ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Μανσανίγιο, κατά τον οποίο βρέθηκε ένα μήνυμα υπογεγραμμένο από το ισχυρό Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο σε ένα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου.

Χθες Κυριακή τα ημίγυμνα πτώματα άλλων πέντε ανθρώπων ανακαλύφθηκαν σε θαμνώδη έκταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της αστυνομίας. Οι σοροί που εγκαταλείφθηκαν εκεί είχαν σημάδια που αποκαλύπτουν πως «είχαν βασανιστεί» πριν εκτελεστούν, κατά την ίδια πηγή, που συμπλήρωσε πως και σε αυτή την περίπτωση βρέθηκε η υπογραφή του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τους τελευταίους έξι μήνες ο αριθμός των δολοφονιών που πιστεύεται ότι οφείλονται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέσα τους κόλπους της συγκεκριμένης συμμορίας -στην οποία αποδίδονται εξάλλου πολλές θεαματικές ενέργειες εναντίον των ομοσπονδιακών αρχών- καταγράφει μεγάλη αύξηση.

Μόλις την 16η και τη 17η Ιανουαρίου ανακαλύφθηκαν έξι νεκροί, δολοφονημένοι με τη χρήση πυροβόλων όπλων, σε τρεις τοποθεσίες στη Μανσανίγιο. Οι Αρχές απέδωσαν τις ανθρωποκτονίες στο Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Η συμμορία, της οποίας ηγείται ο Νεμέσιο Οσεγκέρα, γνωστός και με το προσωνύμιο «Ελ Μέντσο», εκτιμάται πως έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από την εγκληματική της δράση, σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση.

Ρoή Ειδήσεων