ΚΟΣΜΟΣ

Συνωμοσία στην Αλ Κάιντα φοβόταν ο Μπιν Λάντεν

Συνωμοσία στην Αλ Κάιντα φοβόταν ο Μπιν Λάντεν
Μέσα από την Αλ Κάιντα υποψιαζόταν ο αρχηγός του τρομοκρατικούς δικτύου, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ότι έχει οργανωθεί συνωμοσία...

Μέσα από την Αλ Κάιντα υποψιαζόταν ο αρχηγός του τρομοκρατικούς δικτύου, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ότι έχει οργανωθεί συνωμοσία εναντίον του, σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από το WikiLeaks.

Από έγγραφο του Πενταγώνου, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελ Παΐς, προκύπτει ότι ο Μπιν Λάντεν πίστευε ότι υπάρχει συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του. Τον ισχυρισμό υποστηρίζει ένα πρώην μέλος της Αλ Κάιντα, ο Σαουδάραβας Αμπντουλ Μπουχάρι, ο οποίος κρατείται στο Γκουαντάναμο και δήλωσε ότι συνελήφθη και βασανίστηκε τον Οκτώβριο του 2001 από μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μπουχάρι, ο οποίος είχε πολεμήσει τις σοβιετικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν πριν ενταχθεί στην Αλ Κάιντα, εξήγησε ότι συνελήφθη «εξαιτίας μιας διαφωνίας για τη μεταφορά χρημάτων» σε Ουζμπέκο εξτρεμιστή.

«Η μεταφορά αυτή είχε γίνει εν αγνοία του Μπιν Λάντεν, ο οποίος πίστευε πως πρόκειται για μια συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του», υπογραμμίζεται στο έγγραφο του Πενταγώνου, το οποίο είχε χαρακτηριστεί απόρρητο από τις στρατιωτικές αρχές του Γκουαντάναμο.