ΚΟΣΜΟΣ

«Θέμα χρόνου η άλωση της πόλης Μπάνι Ουαλίντ»

«Θέμα χρόνου η άλωση της πόλης Μπάνι Ουαλίντ»
Τοπικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δήλωσε πως η πόλη Μπάνι Ουαλίντ, πιστή στο Μουάμαρ Καντάφι...

Τοπικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δήλωσε πως η πόλη Μπάνι Ουαλίντ, πιστή στο Μουάμαρ Καντάφι, πρόκειται να πέσει «μέσα σε λίγες ώρες» στα χέρια των δυνάμεων του νέου καθεστώτος,

«Σήμερα, μέσα στη νύχτα, ή αύριο το πρωί, σε λίγες ώρες θα καταλάβουμε τη Μπάνι Ουαλίντ», δήλωσε απόψε ο Μαχμούντ Αμπντελαζίζ, εκπρόσωπος του CNT στην περιοχή Σισάν, όπου οι εξεγερμένοι μαχητές έχουν συγκεντρωθεί., ενώ πρόσθεσε πως: «Οι άνθρωποι εκεί ζήτησαν περισσότερο χρόνο, αλλά δεν έχουμε περισσότερη υπομονή».

Μάλιστα, το απόγευμα, ένας άλλος αξιωματούχος έθεσε τελεσίγραφο προς τους αρχηγούς των φυλών της Μπάνι Ουαλίντ: «Είτε σηκώνουν λευκή σημαία και παραδίδονται ή αρχίζουν οι μάχες. Έχουν 24 ώρες από σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Αμπντουλραζάκ Ναντούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του στρατιωτικού συμβουλίου της Ταρχούνα.

Στη Βεγγάζη, ο πρόεδρος του CNT, Μουστάφα Αμπτεντζαλίλ, επανέλαβε πάντως ότι το τελεσίγραφο προς τους Κανταφικούς, να καταθέσουν τα όπλα τους, παρατάθηκε μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για να δοθεί μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις.

«Δόξα τω Θεώ, είμαστε σε θέση ισχύος για να εισέλθουμε σε οποιαδήποτε πόλη. Αλλά θέλουμε να αποφευχθεί η αιματοχυσία . Έχουμε δώσει μια επιπλέον εβδομάδα στη Σύρτη, την Μπάνι Ουαλίντ, την Τζέφρα και την Σέμπχα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ναντούρι, πολλοί συγγενείς του Μουάμαρ Καντάφι, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Σαάντι, βρίσκονται σήμερα στη Μπάνι Ουαλίντ, προπύργιο μιας φυλής που είναι πιστή στον πρώην "ηγέτη", την Ουαρφάλα, μια από τις πιο ισχυρές της χώρας που αριθμεί περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.