ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι οι φλόγες να φθάσουν στη Βαλχάλα: Εκατοντάδες Βίκινγκς «πυρπολούν» τη Σκωτία (Pics+Vids)

Μέχρι οι φλόγες να φθάσουν στη Βαλχάλα: Εκατοντάδες Βίκινγκς «πυρπολούν» τη Σκωτία (Pics+Vids)

Το θρυλικό φεστιβάλ «αποθέωσης» των Βίκινγκ “Up Helly Αa” λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη Σκωτία, τιμώντας το σκανδιναβικό παρελθόν του βορά της Βρετανίας και η πομπή της Τρίτης ήταν πιο επική από ποτέ. Ρεαλιστικές ενδυμασίες, όπλα εποχής, τραγούδια πολέμου και η καύση ενός ολόκληρου ξύλινου καραβιού ήταν μόνο η αρχή μιας νύχτας γεμάτη «μπιροποσία», χορό και ... περισσότερη μπύρα.

Όλες οι «φυλές» των «Βίκινγκ», γνωστές και ως διμοιρίες Τζαρλ, με επικεφαλής τον εκλεγμένο αρχηγό Γκίζερ Τσαρλ, παρήλασαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου μέσα από την πόλη του Λέργουικ, την πρωτεύουσα της επαρχίας των νησιών Σέτλαντ, για να καταλήξουν στην προκυμαία, όπου έβαλαν φωτιά με 1.000 δάδες σε ένα πλοίο των Βίκινγκ. Όταν το σκάφος έγινε κυριολεκτικά στάχτη συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και ήπιαν μπίρα μέχρι οι πρώτες αχτίδες του ήλιου να φωτίσουν την πόλη.

Το φεστιβάλ τιμά τη σκανδιναβική παράδοση των νησιών Σέτλαντ, τα οποία κατακτήθηκαν από Νορβηγούς Βίκινγκ τον 8ο αιώνα, και αποτελούσαν νορβηγική επαρχία μέχρι το 1472.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις