ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Κερδίζει έδαφος το Λαϊκό Κόμμα

Ισπανία: Κερδίζει έδαφος το Λαϊκό Κόμμα
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) που αποτελεί τη συντηρητική αντιπολίτευση στην Ισπανία, διευρύνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος...

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) που αποτελεί τη συντηρητική αντιπολίτευση στην Ισπανία, διευρύνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και αναμένεται να καταλάβει την πλειοψηφία των εδρών στις προσεχείς εκλογές.


Με βάση τη δημοσκόπηση που έγινε από την Sigma Dos, για λογαριασμό της εφημερίδας El Mundo, το PP αναμένεται να συγκεντρώσει το 47,1% των ψήφων και το PSOE να περιοριστεί στο 32,2% διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά από το 13,8% που ήταν τον Ιούνιο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει υπέρ του PP τον Μάιο του 2010, όταν ο πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο ανακοίνωσε το πακέτο μέτρων λιτότητας με στόχο να μειωθεί έλλειμμα της Ισπανίας. Το ποσοστό των Σοσιαλιστών αυξήθηκε τον Απρίλιο, όταν ο Θαπατέρο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει τρίτη θητεία, αλλά μειώθηκε σύντομα εκ νέου.

Ως δημοφιλέστερος υποψήφιος παραμένει ο Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, κάτι το οποίο αναλυτές αποδίδουν στην χαρακτηρισθείσα ως επιτυχή προσπάθεια κατάπνιξης της δράσης της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.