ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με παιδικό βιβλίο που προτρέπει μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι! (pics)

Σάλος με παιδικό βιβλίο που προτρέπει μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι! (pics)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα σχολικό βιβλίο, το οποίο συμβουλεύει τους μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι, στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος.

Το σχολικό εγχειρίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, προτείνει στους μαθητές να τοποθετήσουν ένα γατάκι σε ένα κουτί στο οποίο έχουν ανοίξει τρύπες και ένα άλλο γατάκι σε ένα κουτί χωρίς τρύπες, προκειμένου να τους διδάξει τη σημασία του οξυγόνου για τα θηλαστικά!

«Βάλτε ένα μικρό γατάκι σε κάθε κουτί. Κλείστε τα κουτιά. Μετά από λίγη ώρα, ανοίξτε τα. Τι βλέπετε; Το γατάκι που βρίσκεται στο κουτί που δεν έπαιρνε αέρα είναι νεκρό», εξηγεί το κείμενο προκαλώντας σοκ!

Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων επεσήμαναν πάντως ότι πολλά σχολεία έχουν ήδη αποσύρει το εγχειρίδιο ενώ έλαβαν επίσης τη διαβεβαίωση από τον εκδότη του βιβλίου ότι το πείραμα αυτό θα αποσυρθεί από την επόμενη έκδοση.

«Ίσως είναι χαζό, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών και ζώων προτείνοντάς τους μια τέτοια εμπειρία», δήλωσε η Βίντχι Μάτα εκπρόσωπος της ένωση ινδικών οργανώσεων προστασίας των ζώων. Η Μάτα πρόσθεσε πάντως ότι, απ’ όσο γνωρίζει, δεν υπάρχουν μαθητές που να έχουν κάνει το πείραμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα σχολικά εγχειρίδια της Ινδίας συχνά βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου εξαιτίας των σοβαρών λαθών που περιλαμβάνουν ή του αμφιλεγόμενου περιεχομένου τους.