ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στη φυλακή 45χρονος που συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας στο Τέξας

ΗΠΑ: Στη φυλακή 45χρονος που συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας στο Τέξας

Ένας κάτοικος της Πολιτείας της Αριζόνα, καταδικάστηκε να εκτίσει κάθειρξη 30 ετών διότι συνωμότησε για να υποστηρίξει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και διαδραμάτισε ρόλο για μια επίθεση τον Μάιο του 2015 στο Γκάρλαντ του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα.

Ο Άμπντουλ Μαλίκ Άμπντουλ Καρίμ, 45 ετών, είχε κατηγορηθεί πως συνωμότησε με τον Έλτον Σίμσον και τον Ναντίρ Σούφι, τους δύο ένοπλους που διέπραξαν μια επίθεση εμπνευσμένη από το ΙΚ με στόχο μια εκδήλωση όπου είχαν εκτεθεί σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

640df480

Η υπόθεση σε βάρος του Καρίμ, που είναι γνωστός και ως Ντεκάρους Τόμας, ήταν η πρώτη από τις υποθέσεις που συνδέονται με το ΙΚ που έφθασε στα δικαστήρια από τις δεκάδες που έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδιακές αρχές σε όλες τις ΗΠΑ.

Ο Καρίμ επέμεινε ότι είναι αθώος και διέψευσε ότι ενεχόταν στην επίθεση όταν κατέθεσε πέρυσι. Οι Σίμσον και Σούφι, από το Φοίνιξ, συγκάτοικοι του Καρίμ, έπεσαν νεκροί από πυρά ανδρών της αστυνομίας του Γκάρλαντ αφού άνοιξαν πυρ στην έκθεση σκίτσων την 3η Μαΐου. Κανένας από τους 150 ανθρώπους που βρίσκονταν στην έκθεση δεν τραυματίστηκε.

Σχετικές ειδήσεις