ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν με το νέο αρχηγό της CIA;

Τουρκία: Τι δουλειά έχει ο Ερντογάν με το νέο αρχηγό της CIA;

Ειδήσεις | Τουρκία: Στην Άγκυρα θα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη (09/02/2017) ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Μάικ Πομπέο, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Τουρκία χαρακτηρίζεται «αιφνίδια» και προέκυψε έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (07/02/2017) ο κ. Ερντογάν με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

mike pompeo cia

Ο νέος επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο

Εξάλλου, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται να συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τον ISIS, και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA.

Ο κ. Καλίν προσέθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος Τράμπ εμφανίστηκε θετικός και πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.

Σχετικές ειδήσεις