ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο «εγκέφαλος» της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορεί την Αμερική σε επιστολή του προς τον Ομπάμα

ΗΠΑ: Ο «εγκέφαλος» της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορεί την Αμερική σε επιστολή του προς τον Ομπάμα

Ο κατά δήλωσή του «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ υποστηρίζει σε επιστολή του προς τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πως οι επιθέσεις αυτές, που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, ήταν το αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που προκάλεσε τον θάνατο πολλών αθώων.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ άρχισε να γράφει το 2014 αυτή τη 18σέλιδη επιστολή, που απευθύνεται στο «κεφάλι του φιδιού, τον Μπαράκ Ομπάμα», ηγέτη του «έθνους της καταπίεσης και της τυραννίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορος υπεράσπισης Ντέιβιντ Νέβιν που έδωσε στο πρακτορείο ένα αντίγραφο.

Ωστόσο η επιστολή, που φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2015, δεν έφθασε στον Λευκό Οίκο παρά δύο χρόνια αργότερα, τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, αφού ένας στρατοδίκης στη φυλακή του Γκουαντάναμο, όπου κρατείται ο Σέιχ Μοχάμεντ, διέταξε την παράδοσή της.

«Δεν είμαστε εμείς που κηρύξαμε τον πόλεμο εναντίον σας τον Σεπτέμβριο 2001, εσείς και οι δικτάτορές σας βρισκόσασταν στη γη μας», γράφει ο «KSM» (τα αρχικά του στα αγγλικά).

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Θεός ήταν στο πλευρό των αεροπειρατών της Αλ-Κάιντα κατά τις επιθέσεις αυτές που έπληξαν τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Ου. Μπους. «Ο Αλλάχ μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε (τις επιθέσεις) την 11η Σεπτεμβρίου, να καταστρέψουμε την καπιταλιστική οικονομία, να σας πιάσουμε εξαπίνης και να εκθέσουμε την υποκρισία των ισχυρισμών σας περί δημοκρατίας και ελευθερίας», γράφει ο άνδρας αυτός που είναι πακιστανικής καταγωγής και μεγάλωσε στο Κουβέιτ.

Απαριθμώντας «βάναυσες και άγριες σφαγές» στις οποίες έχουν προβεί οι ΗΠΑ, από το Βιετνάμ μέχρι τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο Σέιχ Μοχάμεντ αναφέρεται εκτενώς στην τύχη των Παλαιστινίων και στην υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και στους «εβραίους κατακτητές».

«Τα χέρια σας είναι ακόμη ζεστά από το αίμα των αδελφών μας, των παιδιών μας που σκοτώθηκαν στη Γάζα», αναφέρει στην πρώτη παράγραφο της επιστολής του.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ πρόσθεσε στην επιστολή του ένα χειρόγραφο 51 σελίδων με τίτλο «Άραγε θα πεθάνω όταν οι Σταυροφόροι εκτελέσουν τη θανατική ποινή; Η αλήθεια για τον θάνατο» και εικονογραφημένο με ένα σχοινί.

Ο 52χρονος αυτός άνδρας, ο οποίος κρατείται εδώ και 15 χρόνια και απειλείται με τη θανατική ποινή, υποστηρίζει πως δεν φοβάται τον θάνατο.

«Μιλάω με χαρά για τον θάνατο», γράφει ο Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος τον Μάρτιο του 2003 είχε υποβληθεί 183 φορές στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

«Αν το δικαστήριό σας με καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη, θα είμαι πολύ ευτυχής να είμαι μόνος στο κελί μου για να λατρεύω των Αλλάχ στο υπόλοιπο της ζωής μου και να μετανοήσω ενώπιόν του για τις αμαρτίες μου και τις κακές πράξεις μου».

«Και αν το δικαστήριό σας με καταδικάσει σε θάνατο, θα είμαι ακόμη περισσότερο ευτυχής να πάω να συναντήσω τον Αλλάχ και τους προφήτες και να δω τους καλύτερούς μου φίλους, τους οποίος άδικα σκοτώσατε σε όλον τον κόσμο, και να δώ τον σεΐχηΟσάμα Μπιν Λάντεν», τον ιδρυτή της Αλ-Κάιντα, προσθέτει.

Σχετικές ειδήσεις