ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζεφ Σέσιονς νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Ο Τζεφ Σέσιονς νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Ο Τζεφ Σέσιονς ορκίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

Πριν από την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «οι επικίνδυνοι καιροί που ζούμε απαιτούν έναν αποφασισμένο υπουργό Δικαιοσύνης», σαν τον Σέσιονς.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι θα υπογράψει τρία διατάγματα σήμερα, το ένα εκ των οποίων στοχοθετεί τα καρτέλ των ναρκωτικών, ενώ ένα δεύτερο επικεντρώνεται στα εγκλήματα εναντίον μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο Τραμπ είπε πως με τα διατάγματα αυτά, θέλει να στείλει ένα μήνυμα στα μέλη των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και τους διακινητές ναρκωτικών.

Μετά την ορκωμοσία του, ο Σέσιονς δήλωσε ότι «έχουμε πρόβλημα με το έγκλημα» στις ΗΠΑ. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η αύξηση της εγκληματικότητας αποτελεί μια επικίνδυνη, διαρκή τάση στη χώρα. Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε ο ίδιος, χρειάζεται να βάλει τέλος στην ανομία της παράνομης μετανάστευσης.

Αμέσως μετά ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τρία εκτελεστικά διατάγματα για την πάταξη του διεθνικού εγκλήματος, τη μείωση της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ και την πρόληψη της βίας εναντίον στελεχών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Σχετικές ειδήσεις