ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Επτά άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Υεμένη: Επτά άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς
Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης, από τις οποίες χτυπήθηκε κατά λάθος ένα τέμενος στο Τζάαρ...

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης, από τις οποίες χτυπήθηκε κατά λάθος ένα τέμενος στο Τζάαρ, χωριό στο νότιο τμήμα της Υεμένης, το οποίο ελέγχει η Αλ Κάιντα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

"Η πολεμική αεροπορία της Υεμένης πραγματοποίησε δύο επιδρομές, οι οποίες έπληξαν κατά λάθος ένα τέμενος στο Τζάαρ, σκοτώνοντας 7 αμάχους και τραυματίζοντας πέντε", δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στα μέσα της ημέρας δύο φορές το μεγάλο τέμενος του Τζάαρ, την ώρα που ο στόχος ήταν ένα άλλο μικρό τέμενος της Αλ Κάιντα", που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, εξήγησε.

Έπειτα από σχεδόν μία ώρα μετά τις επιδρομές αυτές, μαχητικά αεροσκάφη εξακολουθούσαν να πετούν πάνω από το Τζάαρ, προσέθεσε.


Την ίδια ώρα μέλη μιας φυλής της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν καμικάζι που σχεδίαζε να ανατιναχθεί σε αγορά του Λόντερ, στην επαρχία Αμπιάν, προπύργιο της Αλ Κάιντα, που βρίσκεται επίσης στη νότια Υεμένη. Ο άνδρας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, οδηγήθηκε σε στρατόπεδο των δυνάμεων της χώρας, όπου εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται σε διάστημα πέντε ημερών στο Λόντερ. Την Πέμπτη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο βρέθηκε και εξουδετερώθηκε στην αγορά του χωριού.