Τουρκία: Την έκδοση του Γκιουλέν ζήτησε ο Γιλντιρίμ από τη CIA

Newsbomb

Τουρκία: Την έκδοση του Γκιουλέν ζήτησε ο Γιλντιρίμ από τη CIA

Συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέο, είχε σήμερα (10/2) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της πρωθυπουργίας, διαβίβασε στον επικεφαλής της CIA τις προσμονές της Άγκυρας από την Ουάσιγκτον στο θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και της καταπολέμησης της οργάνωσής του και στις ΗΠΑ. Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία όλων των κρατικών φορέων των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα αυτό, ενώ έθεσε και ζήτημα κράτησης του Γκιουλέν στις ΗΠΑ μέχρι την πιθανή έκδοσή του.

Ο κ. Γιλντιρίμ έθεσε και το θέμα του ΥΡG (Κούρδοι της Συρίας) σε ό,τι αφορά στα όπλα που λαμβάνει από τις ΗΠΑ, αλλά και για το μέλλον της Ράκκα, καθώς η Τουρκία δεν επιθυμεί να υπάρχει πρόβλεψη για παρουσία Κούρδων μετά την ανακατάληψη.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA, O πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας οι δυο άντρες συμφώνησαν να έχουν πιο στενή διμερή συνεργασία ως στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας αλλά και να λυθούν όποιες παρανοήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Πενς είπε ότι «είναι μια νέα μέρα» για τις σχέσεις Τουρκίας–ΗΠΑ και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους χθες στο Ελ Μπαπ, προσθέτοντας ότι θα είναι δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο κ. Γιλντιρίμ τον ευχαρίστησε και ανέπτυξε τις θέσεις της Τουρκίας για περιφερειακά θέματα, τονίζοντας την βούληση στενής συνεργασίας με την νέα διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved