ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Βέλγιο: Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό και 27 τραυματίες (pics+vid)

Τραγωδία στο Βέλγιο: Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό και 27 τραυματίες (pics+vid)

Ειδήσεις | Βέλγιο: Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην πόληLeuven στο Βέλγιομε αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 27 άτομα να τραυματιστούν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Leuven επιβεβαίωσε στα τοπικά μέσα ότι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ από τους υπόλοιπους 24 τραυματίες, οι 14 μεταφέρθηκαν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ektroxiasmos trenou belgio

Ο δήμαρχος του Leuven, Λουί Τομπάκ δήλωσε στα βελγικά ΜΜΕ ότι «ο άνθρωπος που σκοτώθηκε, δεν επέβαινε στο τρένο» και πρόσθεσε: «Θα ξεκινήσει μια δικαστική έρευνα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι δουλειά είχε αυτός ο άνθρωπος εκεί».

Δείτε στο χάρτη το σημείο, όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα

map

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το τρένο είχε αναχωρήσει από την πόλη Leuven του Βελγίου με προορισμό τις Βρυξέλλες. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν περίπου 85 άνθρωποι ενώ οι συνθήκες του εκτροχιασμού παραμένουν άγνωστες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Όπως δήλωσε στα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο Φρεντερίκ Πετί, εκπρόσωπο της σιδηροδρομικής εταιρείας, το ατύχημα σημειώθηκε τη στιγμή που το τρένο αναχωρούσε από τον σταθμό Leuven και κατευθυνόταν προς τις Βρυξέλλες, πριν προλάβει ακόμη να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Προς το παρόν έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το Leuven, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της βελγικής πρωτεύουσας.

Συλλυπητήρια από τον Βέλγο πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ανάρτησε στο twitter μήνυμα, με το οποίο ευχαριστούσε τα σωστικά συνεργεία για τις ενέργειές τους.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο #Leuven. Ευχαριστώ τα σωστικά συνεργεία για τη γρήγορη επέμβαση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βέλγος πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Πηγή φωτογραφιών: vtm.be

Δείτε βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις