ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πετρέους ορκίστηκε διευθυντής της CIA

Ο Πετρέους ορκίστηκε διευθυντής της CIA
Ορκίστηκε διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της CIA, ο πρόσφατα αποστρατευθείς στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους...

Ορκίστηκε διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της CIA, ο πρόσφατα αποστρατευθείς στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους, μετά από μια 37χρονη θητεία στον αμερικανικό στρατό.

Ο Πετρέους ορκίστηκε σήμερα σε μια ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, ενώπιον του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, με πολιτικό ένδυμα.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όρισε τον Πετρέους επόμενο επικεφαλής της CIA στο πλαίσιο των αλλαγών της ομάδας των συνεργατών του στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, διορίζοντας παράλληλα τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Λίον Πανέτα υπουργό Άμυνας, στη θέση του συνταξιοδοτηθέντος Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο 58χρονος Πετρέους είχε πιστωθεί το ότι άλλαξε την τροπή του πολέμου στο Ιράκ και έθεσε σε εφαρμογή τη λεγόμενη νέα στρατηγική του Ομπάμα στο Αφγανιστάν, η οποία θεωρείται πως αναχαίτισε την ορμή του αντάρτικου των Ταλιμπάν και έθεσε τις βάσεις για την σταδιακή απόσυρση μέρους των δυνάμεων των ΗΠΑ.