Λονδίνο: Δείτε το εντυπωσιακό νέο μνημείο προς τιμήν του Ντέιβιντ Μπάουι (Pics)

Newsroom Newsroom

Λονδίνο: Δείτε το εντυπωσιακό νέο μνημείο προς τιμήν του Ντέιβιντ Μπάουι (Pics)

Ποιο είναι το πιο κατάλληλο μνημείο για να τιμάται η μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι; Μα η αστραπή, η κόκκινη και μπλε αστραπή στο μέτωπο του Μπάουι που φωτογράφισε ο Brian Duffy για το εξώφυλλο του LP «Aladdin Sane».

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου, στον δικτυακό τόπο Crowdfunder. Πρέπει να συγκεντρωθούν 990.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 1,168,000 ευρώ) μέσα σε 28 μέρες (ήδη, την πρώτη μέρα, συγκεντρώθηκαν 30.730 λίρες).

Την πρωτοβουλία για την ανέγερση μνημείου πήρε μια ομάδα σχεδιαστών από το νότιο Λονδίνο, η οποία ακούει στο όνομα «This Ain't Rock and Roll». Το μνημείο θα έχει το σχήμα της αστραπής, και θα έχει εννέα μέτρα ύψος.

david bowie memorial brixton«Αναδημιουργώντας την εμβληματική αστραπή από το LP του Duffy "Aladdin Sane" σε βαμμένο κόκκινο και μπλε ατσάλι, αυτό είναι ένα μνημειώδες έργο δημόσιας τέχνης» δηλώνουν οι οργανωτές της εκστρατείας στο Dezeen.

Η ομάδα ελπίζει ότι το άγαλμα θα στηθεί κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο Μπάουι, στην οδό Stansfield, στο Brixton και πολύ κοντά σε μια πολύ γνωστή τοιχογραφία street art με θέμα «τον Alladin Sane».

«Όπως ακριβώς ένας απόκοσμος Ντέιβιντ Μπάουι προσγειώθηκε στις ζωές μας, το μνημείο –είναι πολύ νωρίς να το βαφτίσουμε "ZiggyZag";– στέκεται ενσωματωμένο στο πεζοδρόμιο, στο Brixton, μια τριόροφη αστραπή που ήρθε από ψηλά» δηλώνουν τα μέλη της «This Ain't Rock and Roll».

Πηγή: Dezeen.com

Λονδίνο: Δείτε το εντυπωσιακό νέο μνημείο προς τιμήν του Ντέιβιντ Μπάουι
01
Λονδίνο: Δείτε το εντυπωσιακό νέο μνημείο προς τιμήν του Ντέιβιντ Μπάουι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved