ΚΟΣΜΟΣ

Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

«Στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που διεξήχθη σε συνεργασία με τις εθνικές αμυντικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο μουλάς Σάλαμ, διοικητής των Ταλιμπάν στην Κουντούζ», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Ο διοικητής των Ταλιμπάν επέβλεπε τις δύο καταλήψεις της Κουντούζ, μιας πόλης κλειδί στα βόρεια, την ώρα που έγινε η επιδρομή, στην οποία σκοτώθηκε ο ίδος αλλά και άλλοι τέσσερις εχθρικοί μαχητές.

"Η αεροπορική επιδρομή εναντίον των ανταρτών στην Κουντούζ έγινε στις 26 Φεβρουαρίου», συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει ότι «κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε αυτό το πλήγμα».

Ο θάνατος του μουλά Αμπντούλ Σάλαμ Άχουντ είχε ανακοινωθεί από τον κυβερνήτη της επαρχίας και αναγνωρίστηκε από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έκαναν λόγο για τον θάνατο «του κατακτητή της Κουντούζ».

«Ο μουλάς Σάλαμ και οι μαχητές Ταλιμπάν υπό τη διοίκησή του σφαγίαζαν και τρομοκρατούσαν τον πληθυσμό της Κουντούζ επί πολύ καιρό», εκτίμησε ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο οποίος διοικεί τους 8.400 Αμερικανούς που είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν για να υποστηρίξουν τις αφγανικές δυνάμεις.

Ο Άχουντ είχε διεξάγει από το 2011 πολλές επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον της Κουντούζ, ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο του Αφγανιστάν κοντά στο Τατζικιστάν.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι Ταλιμπάν είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους επί δύο εβδομάδες την πόλη αυτή, καταγράφοντας την πιο σημαντική νίκη τους από το 2001. Οι Ταλιμπάν ανακατέλαβαν επίσης για μικρό χρονικό διάστημα την ίδια πόλη τον Οκτώβριο.

πηγη ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις