Απαγωγή μαθητών: Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του απαγωγέα

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής των…

Καιρός - Απαγορευτικό απόπλου: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν πραγματοποιούνται λόγω ισχυρών ανέμων

Καιρός: Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες…

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Έρχονται 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Τον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια…

To 19o συνέδριο Ιατρικής Χημείας τίμησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Δημοσκόπηση Newsbomb.gr: Βαθμολογήστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Ισχυρή έκρηξη στην Ουκρανία – 8 νεκροί

Ισχυρή έκρηξη στην Ουκρανία – 8 νεκροί

Έκρηξη μεθανίου προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρακωρύχων σε ορυχείο στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου ανθρακωρύχων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, μια στοά του ορυχείου κατέρρευσε μετά την έκρηξη. Οκτώ ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και άλλοι 20 κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Στο ορυχείο εργάζονται συνολικά 172 άνθρωποι αλλά μόνο 34 βρίσκονταν στις στοές τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε εθνικό πένθος και διέταξε την επιθεώρηση όλων των ορυχείων της χώρας ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

"Το ορυχείο ήταν σε κακή κατάσταση, στην ίδια που είναι και η ουκρανική οικονομία", εξήγησε ο συνδικαλιστής Μιχαήλο Βόλινετς, διευκρινίζοντας ότι εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει κανένα έργο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες ήταν "πεπαλαιωμένα".

Στον τόπο του δυστυχήματος αναμένονται αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Βολοντιμίρ Γκρόισμαν και ο υπουργός Ενέργειας Ίγκορ Νασάλικ.