ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προβάδισμα στον Μακρόν για πρώτη φορά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

Γαλλία: Προβάδισμα στον Μακρόν για πρώτη φορά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι μια μάχη στήθος με στήθος.

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προπορευόμενος της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, που είναι η πρώτη η οποία φέρει τον Μακρόν να έχει προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του στον πρώτο γύρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa, το 27% στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 23 Απριλίου ακολουθούμενος από τη Λεπέν, που θα έπαιρνε το 25,5%, και αποκλείοντας από τον δεύτερο γύρο τον Φρανσουά Φιγιόν, που θα συγκέντρωνε ποσοστό 19%.

Ωστόσο, αν ο Φιγιόν αποσυρόταν, ο επίσης συντηρητικός Αλέν Ζιπέ θα ερχόταν πρώτος με 26,5% των ψήφων, αν ήταν υποψήφιος. Σε αυτή την περίπτωση, ο Μακρόν (με 25%) θα περνούσε στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ζιπέ και αποκλείοντας τη Λεπέν, που θα συγκέντρωνε 24%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, της Opinionway, η Μαρίν Λεπέν θα συγκεντρώσει ποσοστό 27% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Μακρόν 24% (+1) και ο Φιγιόν 19% (-2).

Ο Mακρόν θα κέρδιζε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38%, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση. Ο Φιγιόν θα νικούσε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 57% έναντι 43%, αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway.

Σχετικές ειδήσεις