ΚΟΣΜΟΣ

Στη Φουκουσίμα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Στη Φουκουσίμα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
Την περιοχή της Φουκουσίμα επισκέφτηκε σήμερα ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα και ευχαρίστησε το στρατιωτικό προσωπικό...

Την περιοχή της Φουκουσίμα επισκέφτηκε σήμερα ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα και ευχαρίστησε το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην απορρύπανση του πυρηνικού εργοστασίου.

Ο Νόντα, που τόνισε αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λίγες ημέρες, ότι η αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης το συντομότερο δυνατόν είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητές του, επισκέφτηκε μέλη της στρατιωτικής δύναμης σε βάση κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταΐτσι στην Φουκουσίμα, 240 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

Αμέσως μετά μετέβη στο ίδιο το εργοστάσιο που καταστράφηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, προκαλώντας την χειρότερη πυρηνική κρίση των τελευταίων 25 ετών.


"Πολλοί σε αυτή τη χώρα είναι ευγνώμονες για τις προσπάθειές σας να αντιμετωπιστεί και να ελεγχεί η καταστροφή στο εργοστάσιο. Είμαι περήφανος για την δουλειά σας και σας εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη", υπογράμμισε ο Νόντα.

Περίπου 100.000 από τις 230.000 των μελών των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας αναπτύχθηκαν στις πληγείσες περιοχές, αμέσως μετά την καταστροφή αναζητώντας επιζώντες, ανασύροντας πτώματα, διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης και φροντίζοντας οι δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί.

Επίσης, ορισμένες μονάδες ανέλαβαν να ρίχνουν νερό στους υπερθερμασμένους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου.