ΚΟΣΜΟΣ

Φιγιόν: Δεν υπάρχει Plan B για την υποψηφιότητά μου

Φιγιόν: Δεν υπάρχει Plan B για την υποψηφιότητά μου

Ο Φρανσουά Φιγιόν «έβαλε τέλος στους δισταγμούς» που διατυπώθηκαν για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β» στην υποψηφιότητά του, τη «μοναδική νόμιμη».

«Είναι καιρός τώρα ο καθένας εξ ημών να ανακάμψει και να λογικευτεί» καθώς «οι ψηφοφόροι μας δεν συγχωρούν εκείνους που συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριο του διχασμού», υπογράμμισε ο υποψήφιος, σε ένα δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Ο Φρανσουά Φιγιόν «έβαλε τέλος στους δισταγμούς» που διατυπώθηκαν για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές και «η συζήτηση έληξε» είπε από την πλευρά του ο Ζεράρ Λαρσέ, πρόεδρος της Γερουσίας, κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της συντηρητικής παράταξης, σύμφωνα με πολλούς παριστάμενους.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς τόνισε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα έκανε γνωστό ότι αρνείται να παίζει τον ρόλο του επιλαχόντα για να σωθεί η προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα.

«Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σε μάταιες συζητήσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά και τους υποψηφίους της Αριστεράς που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μπροστά στο ενδεχόμενο διχασμού μας» σημείωσε ο Φιγιόν στην ανακοίνωση.

Η Δεξιά «ενωμένη και αποφασισμένη»

Το κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «ενωμένο και αποφασισμένο» στηρίζοντας ομόφωνα την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, διαβεβαίωσαν σήμερα τα ανώτερα στελέχη της συντηρητικής παράταξης μετά την έκτακτη σύγκληση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος στο Παρίσι.

«Η πολιτική επιτροπή επαναλαμβάνει ομόφωνα τη στήριξή της στον Φρανσουά Φιγιόν» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ συμπληρώνοντας ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι» γύρω από τον υποψήφιό τους, που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του.