ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την Ολλανδία και τη Γερμανία η Τουρκία ανοίγει «πόλεμο» και με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά την Ολλανδία και τη Γερμανία η Τουρκία ανοίγει «πόλεμο» και με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ειδήσεις - Τουρκία:Η Τουρκία κατήγγειλε σήμερα την δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας την ΕΕ να «απόσχει από κάθε υπερβολική δήλωση» σε σχέση με τη διπλωματική κρίση της Άγκυρας με την Ολλανδία, κρίνοντας ότι η «απερίσκεπτη» δήλωση είναι «άνευ αξίας» για την Τουρκία.

«Η απερίσκεπτη δήλωση της ΕΕ δεν έχει αξία για τη χώρα μας» τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι η Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ολλανδίας, η οποία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες, σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί επιλεκτικά τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες και ότι σχόλιά της για επίδειξη ηρεμίας δεν έχουν αξία για την Άγκυρα. Κατηγορεί επίσης την ΕΕ ότι παίρνοντας θέση υπέρ της Ολλανδίας, τροφοδοτεί την «ξενοφοβία και το αντιτουρκικό αίσθημα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ τη Τουρκία ανακοίνωσε την προσωρινή παύση των σχέσεων στο πιο υψηλό επίπεδο με την Ολλανδία και την άρνησή της για την επιστροφή στην Άγκυρα του ολλανδού πρεσβευτή.

Σχετικές ειδήσεις