ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η ένταση ΕΕ-Τουρκίας: Θα δώσουν εξηγήσεις για το παραλήρημα Ερντογάν

Κορυφώνεται η ένταση ΕΕ-Τουρκίας: Θα δώσουν εξηγήσεις για το παραλήρημα Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να του ζητήσει «εξηγήσεις» μετά τις απειλητικές δηλώσεις για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, «διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Βέλγιο-Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διπλωματικές τριβές ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία προκαλούν οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «εάν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, επεσήμανε ότι «ώρες μόνο μετά τα τραγικά γεγονότα (στο Λονδίνο) θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζουμε αξιολογικές κρίσεις, σχόλια και γενικεύσεις, σε μία πολύ ευαίσθητη συγκυρία».

«Επ' αυτών των συγκεκριμένων σχολίων έχουμε καλέσει τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να προσέλθει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης για συνάντηση με τον αρμόδιο διευθυντή, καθώς θα θέλαμε εξηγήσεις σχετικά με τα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν για την ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς δρόμους», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Σχετικές ειδήσεις