ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στη Ζανζιβάρη

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στη Ζανζιβάρη
Βυθίστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ένα πορθμείο το οποίο συνδέει δύο νησιά στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης που βρίσκεται στα ανοιχτά της Τανζανίας...

Βυθίστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ένα πορθμείο το οποίο συνδέει δύο νησιά στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης που βρίσκεται στα ανοιχτά της Τανζανίας.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, στο πορθμείο επέβαιναν 600 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 250 έχουν διασωθεί. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται, αλλά εμποδίζονται από την έλλειψη ειδικού εξοπλισμού. Υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς. Ήδη έχουν ανασυρθεί δεκάδες πτώματα.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν αλλά μας είπαν ότι το πορθμείο ήταν υπερφορτωμένο» δήλωσε ο Ίσα Γκαβού, ο αναπληρωτής υφυπουργός Υποδομών και Επικοινωνιών.

«Τα σωστικά συνεργεία και η αστυνομία βρίσκονται στην περιοχή. Η έρευνα έχει ξεκινήσει στο πλοίο το οποίο έχει ανατραπεί» ανέφερε ο διευθυντής της λιμενικής αρχής της Ζανζιβάρης, Μουσταφά Τζούμπε.

Το πορθμείο MV Spice Island ξεκίνησε στις 24:00 (ώρα Ελλάδος) από το νησί Ουνγκούτζα κατευθυνόμενο προς το νησί Πέμπα και βυθίστηκε τέσσερις ώρες αργότερα.