ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Όλη η αλήθεια για τη φωτογραφία της μουσουλμάνας που προκάλεσε αντιδράσεις

Επίθεση Λονδίνο: Όλη η αλήθεια για τη φωτογραφία της μουσουλμάνας που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο φωτογράφος που τράβηξε την φωτογραφία, υπερασπίζεται τη νεαρή γυναίκα και αποκαλύπτει την αλήθεια για το στιγμιότυπο που τραβήχτηκε μετά την επίθεση στο Λονδίνο.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη γέφυρα Ουεστμίνιστερ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και άφησε δεκάδες τραυματίες.

Η γυναίκα έχει απαθανατιστεί να κοιτά το κινητό της τηλέφωνο και να περπατά ενώ πίσω της οι υπόλοιποι συγκεντρώνονται πάνω από τον τραυματισμένο άνθρωπο που είναι στο έδαφος. Κάποια media και χρήστες των social media τη χρησιμοποίησαν με σκοπό να παρουσιαστεί ως μια μουσουλμάνα που αγνοεί τον τραυματισμένο άνθρωπο και προχωρά όλο απάθεια μετά την επίθεση στο Λονδίνο.

Ωστόσο, ο Jamie Lorriman, που απαθανάτισε το στιγμιότυπο, δήλωσε πως οι φωτογραφίες που τράβηξε έδειχναν την απελπισία της γυναίκας. «Εκείνοι που τα έβαλαν με τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι επιλεκτικοί. Στην άλλη φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει πραγματικά απελπισμένη... προσωπικά πιστεύω πως δείχνει απελπισμένη και στις δύο. Κακώς την παρερμήνευσαν και την χρησιμοποίησαν κατ' αυτόν τον τρόπο», δήλωσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως «ήταν αδύνατον να γνωρίζεις» τι ακριβώς περνούσε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό αυτής της γυναίκας. «Η έκφραση στο πρόσωπό της, είναι τρομοκρατημένη. Προφανώς ήθελε απλώς να φύγει από τη γέφυρα. Λυπάμαι πολύ για εκείνη. Αν το έχει δει όλο αυτό, σίγουρα θα αισθάνεται απαίσια», καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις