ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Daily Mail: Η φωτογραφία Μέι-Στέρτζον που... «άναψε φωτιές»

Σάλος με σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Daily Mail: Η φωτογραφία Μέι-Στέρτζον που... «άναψε φωτιές»

Η Daily Mail, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το σημερινό πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσής του.

Βάζοντας τη φωτογραφία της Τερέζα Μέι δίπλα στην Νίκολα Στέρτζον της Σκωτίας με τον τίτλο «Never mind Brexit, who won Legs-it!», (Ξεχάστε το Brexit, το θέμα είναι ποια κέρδισε το Legs-it!), επέλεξε να επικεντρωθεί στις γάμπες των δύο γυναικών και όχι στη σημασία της συνάντησης και την κρισιμότητα που κρύβει για το Brexit.

Το πρωτοσέλιδο έχει γίνει αποδέκτης τεράστια κριτικής στη χώρα με αρκετούς να μιλούν για ακραίο σεξισμό και οπισθοδρόμηση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, εμφανίστηκε στο Μπέρμιγχαμ για ένα επιχειρηματικό φόρουμ και έκανε την πρώτη της αιχμηρή δήλωση για το θέμα. «Θα παρατηρήσατε πως φοράω παντελόνια σήμερα», είπε χαριτολογώντας στους παρευρισκόμενους, όπως μεταδίδει η Telegraph.

«Ως γυναίκα στην πολιτική καθ' όλη την καριέρα μου, έχω διαπιστώσει ότι πολύ συχνά, αυτό που φοράω -ιδιαίτερα τα παπούτσια μου- αποτελεί θέμα συζήτησης. Προφανώς αυτά που κάνουμε ως πολιτικοί είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουμε ως πολιτικοί. Αλλά, αν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν λίγη πλάκα με το πώς ντύνομαι, ας είναι», σχολίασε αργότερα η Μέι .

Δείτε το πρωτοσέλιδο στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις