ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μόσχα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Στη Μόσχα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Μια ενδεχόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα (29/3) ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα Τζον Τεφτ κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Αρχάγγελσκ.

«Μπορεί να τον δείτε να επισκέπτεται την Ρωσία στο εγγύς μέλλον, νομίζω για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον πρόεδρο Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Τέφτ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά την ημερομηνία επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού στην Μόσχα.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Τα δύο μέρη απλά πρέπει να συνεννοηθούν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν ο Τιλερσον θα επισκεφθεί την Μόσχα τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Τίλερσον ενδέχεται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 12 Απριλίου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε τις πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τίλερσον την Μόσχα. Παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη της για τις «συνεχείς διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από μέρους της Ουάσινγκτον».