Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο»

Newsroom Newsroom

Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο»

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνεδρίασε στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο «κόκκινο» ανεβάζει ο Τούρκος πρόεδρος την ένταση με την Ελλάδα - Τι ειπώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Λίγο πριν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει την ένταση, συγκαλώντας το ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση αναφέρεται ότι συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Συριακό καθώς και οι εξελίξεις στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, «το συμβούλιο ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, προβαίνοντας σε μία συνοπτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο καθώς και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στο Αιγαίο ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Η χώρα μας επανέλαβε την προτίμησή της για επίλυση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με την Ελλάδα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Την ίδια ώρα, καθίσταται σαφές ότι δεν θα επιτραπούν τετελεσμένα».

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν πάλι μόνο ύστερα από πρωτοβουλία της ε/κ πλευράς, που θα διασφαλίζει την εμπιστοσύνη». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση στο νησί μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν υιοθετηθεί η αντίληψη της ισότητας, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να επιδείξει πλέον μια ξεκάθαρη και εποικοδομητική στάση εγκαταλείποντας συμπεριφορές, όπως είναι η καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved