ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με πλοίο που αγνοείται από τις 31 Μαρτίου

Μυστήριο με πλοίο που αγνοείται από τις 31 Μαρτίου

Το Ναυτικό της Ουρουγουάης ανακοίνωσε χθες 2 Μαρτίου ότι χάνει ελπίδες να βρει επιζώντες από τα υπόλοιπα 22 μέλη του πληρώματος που χάθηκαν δύο ημέρες αφότου ένα νοτιοκορεάτικο φορτηγό πλοίο που μετέφερε μετάλλευμα βυθίστηκε στον Νότιο Ατλαντικό, ωστόσο θα συνεχίσουν τις έρευνες, είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί δύο Φιλιππινέζοι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε σωσίβια σχεδία το Σάββατο, αλλά οι άλλες σωσίβιες σχεδίες και λέμβοι που έχουν βρεθεί στην περιοχή είναι άδειες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

«Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τους βρούμε», είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού της Ουρουγουάης Γκαστόν Χαουνσόλο στο πρακτορείο Reuters.

STELLAR DAISY

Είπε ότι ένα βραζιλιάνικο αεροπλάνο είχε περάσει ανιχνευτικά πάνω από την περιοχή χθες το πρωί και ένα πολεμικό πλοίο της Αργεντινής θα συνεργαζόταν στην έρευνα. Το φορτηγό βυθίστηκε την Παρασκευή περίπου 3.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ουρουγουάης, είπε ο Χαουνσόλο.

Από αυτούς που αγνοούνται, 8 είναι υπήκοοι της Νότιας Κορέας και 14 των Φιλιππινών.

Το τεράστιο φορτηγό πλοίο "Stellar Daisy" είναι ιδιοκτησία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Polaris Shipping, η οποία εδρεύει στο Μπούσαν. Μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στην Κίνα όταν έστειλε στους ιδιοκτήτες σήμα κινδύνου την Παρασκευή, μετέδωσε το Yonhap.

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η εταιρεία ήταν την Παρασκευή από μέλος του πληρώματος που είπε ότι το νερό είχε αρχίσει να εισρέει στο πλοίο από την αριστερή πλευρά και το πλοίο να γέρνει με γρήγορο ρυθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters