Ιταλία: Μουσουλμάνα μητέρα ξύρισε το κεφάλι της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα

Newsroom Newsroom

Ιταλία: Μουσουλμάνα μητέρα ξύρισε το κεφάλι της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα

Με σημερινή (4/4) απόφαση του Δικαστηρίου ανηλίκων της Μπολόνια, 14χρονη με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, απομακρύνθηκε από την οικογένειά της επειδή η μητέρα της τής ξύρισε το κεφάλι. Η κοπέλα είχε αποκαλύψει σε καθηγήτριά της ότι την προηγούμενη εβδομάδα η μητέρα της είχε αποφασίσει να της ξυρίσει τα μαλλιά, ως τιμωρία για την απόφασή της να μην φορέσει μαντίλα.

Η δεκατετράχρονη βρίσκεται τώρα σε ειδική κοινότητα για ανηλίκους και οι πρώτοι που κινητοποιήθηκαν για την προστασία των δικαιωμάτων της, ήταν αρμόδιες κοινωνικοί λειτουργοί.

Από το όλο θέμα, το οποίο έλαβε σημαντικές διαστάσεις, έχει ανοίξει η συζήτηση στην Ιταλία για το αν πρέπει να υπερισχύει πάντα η ελευθερία επιλογής του κάθε ατόμου και μέχρι σε ποιο σημείο μπορεί να φθάσει η θρησκευτική παράδοση και οι επιλογές και επιβολές της κάθε οικογένειας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης επιλογής του κάθε πολίτη, ιταλικής ή ξένης καταγωγής, για το πώς πρέπει να ντύνεται και αν επιθυμεί να τηρεί την θρησκευτική του παράδοση.

Οι διάφορες κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών εμφανίστηκαν διχασμένες. Πολλά μέλη τους καταδίκασαν την απόφαση της μητέρας της συγκεκριμένης κοπέλας να της ξυρίσει το κεφάλι για να την τιμωρήσει, αλλά συγχρόνως θεώρησαν ορθό το πιεστικό αίτημα της οικογένειάς της να φορά μαντίλα κατά τις εξόδους της από το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved