ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Επιβεβαιώθηκε μέσω DNA η ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτoνίας - Έρευνες σε ιαπωνικά εστιατόρια

Μόσχα: Επιβεβαιώθηκε μέσω DNA η ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτoνίας - Έρευνες σε ιαπωνικά εστιατόρια

Επιχειρούν να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες τουJalilov.

Στην επιβεβαίωση και μέσω DNA της ταυτότητας του βομβιστή αυτοκτονίας στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης προχώρησαν την Τετάρτη οι ρωσικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε και επισήμως η αρμόδια υπηρεσία.

Όπως ανακοινώθηκε, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στη ρωσική πόλη είναι ο 22χρονος Ρώσος πολίτης Akbarzhon Jalilov με καταγωγή από το Κιργιστάν, όπως είχε διαπιστωθεί από προχθές τόσο μέσω γενετικού υλικού που είχε βρεθεί, όσο και από τις εικόνες των καμερών ασφαλείας.

Μάλιστα, πολύ σύντομα, παρουσία των γονεών του, οι οποίοι ήδη έχουν ανακριθεί, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της αναγνώρισης. Η εκπρόσωπος τύπου της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, προσέθεσε επίσης ότι «η ανάκριση ερευνά λεπτομερώς τις επαφές και τον κύκλο των γνωριμιών που είχε ο Jalilov, με σκοπό να συγκεντρώσει τις πληροφορίες εκείνες που είναι σημαντικές για την έρευνα».

Η ίδια είπε ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που βρέθηκε στην στάση του μετρό «Πλόσαντ Βαστάνια», έχει σταλεί σε πυροτεχνουργούς της αστυνομίας για να προσδιόρισουν τα υλικά, την ισχύ και τον τύπο του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η αποστολή αυτοκτονίας του 22χρονου από το Κιργιστάν κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα και τραυμάτισε άλλα 50.

Η αστυνομία της Μόσχας πραγματοποιεί ελέγχους σε ιαπωνικά εστιατόρια της ρωσικής πρωτεύουσας μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

«Σήμερα σε μια αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων αστυνομικοί πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους, κατά την διάρκεια των οποίων ελέγχουν τα στοιχεία και τις εργασιακές συμβάσεις εργαζομένων που προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ασίας», δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και σκοπός τους είναι εντοπισθούν οι επαφές που είχε με διάφορα πρόσωπα ο φερόμενος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικές Αρχές και Αρχές ασφαλείας, επιχειρούν να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες του Τζαλίλοφ, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ελέγχονται δύο πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντρική Ασία, συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια κοπέλα. Προς τον παρόν όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, οι αρχές, επισήμως δεν προέβησαν σε κανέναν σχετικό σχόλιο, όσον αφορά τις πληροφορίες αυτές.

Με πληροφορίες από: Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις