ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπερασπίζεται τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μπιλ Ο' Ράιλι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπερασπίζεται τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μπιλ Ο' Ράιλι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την Τετάρτη (5/4) τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μπιλ Ο' Ράιλι, μετά τα δημοσιεύματα κατά τα οποία ο συντηρητικός σχολιαστής και η εταιρεία για λογαριασμό της οποίας εργάζεται, η 21st Century Fox, πλήρωσαν πέντε γυναίκες για να κλείσουν οι υποθέσεις τους, καθώς είχαν καταγγείλει πως τις κακοποίησε σεξουαλικά.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά — είναι καλός άνθρωπος», υποστήριξε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Ο' Ράιλι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The New York Times.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν το Σαββατοκύριακο πως η Fox και ο Ο' Ράιλι κατέβαλαν 13 εκατομμύρια σε πέντε γυναίκες που τον κατηγορούσαν για σεξουαλική κακοποίηση. Ο Ο' Ράιλι, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του το Σάββατο, υποστήριξε ότι γίνεται στόχος άδικα λόγω της διασημότητάς του.

«Νομίζω ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει στον συμβιβασμό· προσωπικά νομίζω ότι δεν έπρεπε να κάνει τον συμβιβασμό αυτό. Έπρεπε να διανύσει όλο τον δρόμο. Δεν νομίζω ότι ο Μπιλ έκανε κάτι λάθος».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, στην οποία μεταδίδεται η εκπομπή «The O'Reilly Factor», ανήκει στον όμιλο 21st Century Fox.

Πολλές εταιρείες απέσυραν διαφημίσεις των προϊόντων τους από το τοκ-σόου το Ο' Ράιλι μετά το σάλο που ξέσπασε εξαιτίας της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις