ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Αγία Πετρούπολη: Παρασημοφορήθηκε ο μηχανοδηγός - Πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα

Επίθεση Αγία Πετρούπολη: Παρασημοφορήθηκε ο μηχανοδηγός - Πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα

Ο μηχανοδηγός του μετρό της Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει να σώζει ζωές μετά το χτύπημα.

Ο μηχανοδηγός του συρμού στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στον οποίο σημειώθηκε η τρομοκρατική ενέργεια και ο οποίος παρασημοφορήθηκε για τη συμβολή του στην διάσωση των επιβατών, διέθεσε όλο το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε για τον ίδιο κάποια οργάνωση, σε μια γυναίκα που είχε τραυματισθεί σοβαρά κατά την τρομοκρατική ενέργεια.

«Θέλω να κάνω μια δήλωση. Με ενημέρωσαν ότι κάποια οργάνωση συγκέντρωσε χρήματα για μένα, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για ότι έκανα. Πιστέυω ότι δεν χρειάζομαι καμία βοήθεια, αποφάσισα να δώσω το χρηματικό ποσό σε μια γυναίκα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Τζανελίτζε, στην οποία ακρωτηρίασαν το πόδι», δήλωσε ο μηχανοδηγός Αλεξάντρ Καβέριν, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δεν ανέφερε το ποσό, αλλά επεσήμανε, ότι αυτή τη στιγμή η γυναίκα αυτή έχει κάθε υποστήριξη, αλλά μελλοντικά θα χρειαστεί βοήθεια.

Παράλληλα, στην Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου για να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 άνθρωποι και να τραυματισθούν 50, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην Αγία Πετρούπολη από τις 6 το απόγευμα, άρχισε να συρρέει από όλα τα σημεία της πόλης, πλήθος κόσμου στην στάση του μετρό «Τεχνολογικό Ινστιτούτο» από την οποία ξεκίνησε ο συρμός, σε βαγόνι του οποίου εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Αλλά και στην Μόσχα στην βραδιά μνήμης, που διοργανώθηκε με τίτλο «Αγία Πετρούπολη είμαστε μαζί σου» συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους άφηναν λίγα λουλούδια στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και άναβαν κεριά στο σημείο του μνημείου που αναφέρεται στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, αλλά που μέχρι σήμερα φέρει την επιγραφή «Πόλη Ηρώων-Λένινγκραντ».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις