ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Ιβάνκα έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί στην Συρία

ΗΠΑ: Η Ιβάνκα έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί στην Συρία

Τι αποκάλυψε ο αδελφός της, Έρικ Τραμπ, για το ρόλο της στη λήψη της κρίσιμης απόφασης.

Εδώ και λίγες μέρες, δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν το ρόλο της Ιβάνκα Τραμπ στην πιο κομβική απόφαση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που έλαβε ο πρόεδρος μέχρι τώρα.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διατάξει επίθεση με πυραύλους σε αεροπορική βάση της Συρίας, ήταν κάτι που προκάλεσε η Ιβάνκα, αποκάλυψε σήμερα ο αδελφός της, Έρικ Τραμπ.

Σε συνέντευξη στην Daily Telegraph, ο Έρικ δήλωσε πως η Ιβάνκα αισθάνθηκε «πληγωμένη και εξοργισμένη» με τις φωτογραφίες των παιδιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση με αέριο που φαινομενικά διεξήχθη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Στη συνέντευξη αναφέρει πως τα συναισθήματά της επηρέασαν τον πατέρα τους ώστε να διατάξει την επίθεση ως απάντηση. «Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή», είπε ο Έρικ και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος πως είπε "Ακούστε, αυτό είναι φρικτό πράγμα". Ο πατέρας μου θα κινητοποιηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο Έρικ Τραμπ δήλωσε περήφανος που το πατέρας του έλαβε αυτή την απόφαση και πρόσθεσε ότι δεν ενήργησε παρορμητικά, αντικρούοντας όσους τον κατηγορούν για το αντίθετο: «Πάντα σκέφτεται, είναι πρακτικός, δεν λειτουργεί με παρόρμηση. Πιστέψτε με, σκέφτεται τις αποφάσεις του».

Σχετικές ειδήσεις