ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σόιμπλε «γλεντάει» τον Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, καλώς ήρθες στο κλαμπ!

Ο Σόιμπλε «γλεντάει» τον Σουλτς: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, καλώς ήρθες στο κλαμπ!

«Αν συνεχίσει έτσι, το Σεπτέμβριο θα… ψηφίσει CDU», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιο καγκελάριο με το SPD, τρολάροντάς τον και «καλωσορίζοντάς» τον ταυτόχρονα στη λογική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την Αθήνα.

«Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ. Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel.

Σημειώνεται ότι ο Σουλτς είχε δηλώσει ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα εξαρτηθούν από το βαθμό, στον οποίο θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις. Κάτι που φροντίζει να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία και ο Σόιμπλε, υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα, CDU.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι στα social media κυκλοφορεί σποτ του CDU με βασικό μήνυμα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς»…

Σε αυτό εμφανίζεται μάλιστα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος εκφράζει την εκτίμηση πως ο υποψήφιος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, θα ήταν πιο επιεικής με την Ελλάδα ως καγκελάριος.

Σχετικές ειδήσεις