ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Οι εργαζόμενοι δουλεύουν...για την εφορία

Αυστραλία: Οι εργαζόμενοι δουλεύουν...για την εφορία

Στην Αυστραλία οικογένειες με δύο παιδιά, με τον έναν από τους δύο γονείς με εισόδημα $82.000 και τον άλλον με $54.000 ετησίως, επιφορτίζονται με φόρο εισοδήματος ύψους 22,1% , την υψηλότερη φορολόγηση σε μια δεκαετία και την τέταρτη υψηλότερη μεταξύ 36 άλλων χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ενόψει του προϋπολογισμού της 9ης Μαΐου, προτίμησε τη μείωση του φόρου των επιχειρηματιών, αντί του προσωπικού φόρου εισοδήματος, υποστηρίζοντας ότι με την κίνηση αυτή, τα $50 εκ. που εξοικονομούν οι επιχειρήσεις, θα συντελέσουν στην αύξηση της παραγωγικότητας καθώς και σε υψηλότερους μισθούς για τους εργαζόμενους.

Επ' αυτού, ο ίδιος πρόσθεσε: "Όταν είμαστε σε θέση να μειώσουμε τον φόρο εισοδήματος να είστε βέβαιοι ότι θα το πράξουμε".

Ο Οργανισμός Οικονομικού Συνεταιρισμού και Ανάπτυξης, σε ειδική μελέτη για το θέμα των μισθών, που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, αναφέρει ότι ο μέσος όρος φορολόγησης ενός ετήσιου μισθού $82.000 μιας οικογένειας, μειώθηκε από 25.6% το 2000, στο 21% το 2008, πριν αυξηθεί στο 24,3% επί κυβερνήσεων του Εργατικού Κόμματος και του Συνασπισμού.

Εδώ να σημειωθεί, ότι φέτος θα δοθεί μια "ανάσα" στις οικογένειες που έχουν παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι μια οικογένεια με εισόδημα $80.000 ετησίως και δύο παιδιά σε παιδική φροντίδα, θα επωφεληθεί με $3.400 το χρόνο.

Οικογένειες με εισόδημα άνω των $350.000 εξαιρούνται από αυτήν την κατηγορία φοροαπαλλαγών, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Νέος Κόσμος Αυστραλίας".

Σχετικές ειδήσεις