ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Τουρκία: «Σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» - Ζητούν επανακαταμέτρηση!

Δημοψήφισμα Τουρκία: «Σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» - Ζητούν επανακαταμέτρηση!

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή η εφορευτική επιτροπή να κάνει δεκτά ως έγκυρες ψήφους ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP, κατήγγειλε ότι παράνομες ενέργειες διαπράχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα, συμπληρώνοντας: «Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το "όχι" θα νικήσει στο τέλος».

Παράλληλα, δεν δίστασε να καταγγείλει ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης.

Λίγο αργότερα, δε, έγινε γνωστό ότι το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος!

Σχετικές ειδήσεις