ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εκατοντάδες φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν απεργία πείνας

Ισραήλ: Εκατοντάδες φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν απεργία πείνας

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές φυλακές αρχίζουν απεργία πείνας επ' αόριστον, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων του Ισραήλ.

«Περισσότεροι από χίλιοι κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας πείνας για μια αδιευκρίνιστη περίοδο (...) Βάσει της πολιτικής που έχει υιοθετηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, η Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ δεν διαπραγματεύεται με τους κρατούμενους», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

«Έδωσα οδηγίες στην υπηρεσία φυλακών να ενεργήσει με κάθε τρόπο για να περιοριστεί η απεργία εντός των τειχών των φυλακών και στην ισραηλινή αστυνομία να προετοιμαστεί και να προσφέρει οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην υπηρεσία φυλακών για κάθε σενάριο που ενδέχεται να εκτυλιχθεί», πρόσθεσε ο Ερντάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, ειδικές μονάδες αντιμετώπισης ταραχών στάλθηκαν σε φυλακές όπου αναμένεται να γίνουν απεργίες πείνας.

Η απεργία πείνας κατά πληροφορίες κηρύχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μαρουάν Μπαργούτι, ηγετικού στελέχους του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ με μεγάλη επιρροή, που έχει καταδικαστεί από τις ισραηλινές αρχές για φόνο και εκτίει πέντε ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: APE-MPE, Reuters

Σχετικές ειδήσεις