ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι: Ένας αστυνομικός νεκρός και δύο τραυματίες (pics+vids)

Νέα επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι: Ένας αστυνομικός νεκρός και δύο τραυματίες (pics+vids)

Ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού -Νεκροί ένας αστυνομικός και ένας εκ των δραστών που ήταν γνωστός στις Αρχές - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρά ενόπλων στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων το βράδυ της Πέμπτης.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης:

Ένας εκ των δραστών που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών είναι νεκρός, ενώ παράλληλα η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για το δεύτερο, ο οποίος - σύμφωνα με αστυνομική πηγή - έφτασε στη χώρα με τρένο μέσω Βελγίου.

Δείτε Live εικόνα από το σημείο:

Δείτε βίντεο από τις έρευνες των Αρχών:

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια»,ενώ αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Η περιοχή αποκλείστηκε και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημά του σταματημένος στον κόκκινο σηματοδότη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς

Τα συλλυπητήριά του στο λαό της Γαλλίας εξέφρασε ο Τραμπ

Η ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά σήμερα στο κεντρικό Παρίσι μοιάζει με μια «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα «συλλυπητήριά του στο λαό της Γαλλίας».

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

«Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή πληροφοριών: Reuters, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις