ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Γαλλίας λίγες ώρες πριν τις εκλογές (pics+vid)

Επίθεση Παρίσι: Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Γαλλίας λίγες ώρες πριν τις εκλογές (pics+vid)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρά ενόπλου το βράδυ της Πέμπτης (20/4), στο Παρίσι, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ο δράστης που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών είναι νεκρός, ενώ παράλληλα η αστυνομία της Γαλλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερο άτομο πίσω από την επίθεση.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Δείτε βίντεο από τις έρευνες των Αρχών

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια»,ενώ αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Η περιοχή αποκλείστηκε και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ολάντ: Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση την περίοδο των εκλογών

Όλα τα στοιχεία που αφορούν την χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία, δήλωσε ό Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές - των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή - είπε, «Θα βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές».

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

000318202341

Τα συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας εξέφρασε ο Τραμπ

Η ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά την Πέμπτη στο κεντρικό Παρίσι μοιάζει με μια «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας».

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

«Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε δυνατοί».

f393a63baa

Δείτε ζωντανά, τα όσα μεταδίδει για την τρομοκρατική επίθεση, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24

Σχετικές ειδήσεις