ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία: Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι υποψήφιοι των εκλογών

Εκλογές Γαλλία: Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι υποψήφιοι των εκλογών

Προεδρικές εκλογές Γαλλία:Ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, πρόεδρος του κινήματος «Όρθια Γαλλία» (Debout la France ) είναι ο πρώτος από τους 11 υποψηφίους, που ψήφισε στις 10.00 (ώρα Ελλάδας) στην εκλογική του περιφέρεια όπου είναι και δήμαρχος Yerres ( Essone).

Πριν από αυτόν και η Πηνελόπη Φιγιόν ψήφισε στην περιοχή της Sarthe όπου βρίσκεται η βασική τους κατοικία και όπου για χρόνια είχε πολιτευθεί ο σύζυγός της.

Ο Φρανσουά Φιγιόν θα ψηφίσει γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας στο Παρίσι, όπου έχει μεταφέρει τα δικαιώματά του, από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των υποψηφίων όλοι αναμένεται να ψηφίσουν μεταξύ 10:00 με 13:00. Από τους τέσσερους πρώτους, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται γύρω στις 12:00 στην παραθαλάσσια στη Μάγχη πόλη, Τουκέ ( Touquet). Λίγο πιο βόρεια στο προπύργιό της Ενέν Μπομόν (Henin Beaumont), αναμένεται και η Μαρίν Λεπέν την ίδια περίπου ώρα. Όχι μακρυά από τις Βερσαλλίες, στην πόλη Τραπ (Trappes) θα ψηφίσει κοντά το μεσημέρι ο Μπενουά Αμόν. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν γύρω στις 13:00 θα ρίξει την ψήφο του στο Παρίσι, όπως και ο Φιγιόν.

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις προεδρικές εκλογές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις