ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απελάθηκε ο Ιταλός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Απελάθηκε ο Ιταλός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στα σύνορα με τη Συρία

«Δεν μου ασκήθηκε βία, μου στέρησαν παράνομα την ελευθερία», δήλωσε ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, για την περιπέτειά του, στις πρώτες του δηλώσεις, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μπολόνια.

Ο Ντελ Γκράντε παρέμεινε επί δυο εβδομάδες σε απομόνωση σε τουρκικό κέντρο προσωρινής κράτησης μετά τη σύλληψή του, χωρίς να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα.

«Ακόμα δεν κατάλαβα για ποιο λόγο αποφασίσθηκε η προσωρινή μου κράτηση, θα προσπαθήσουν να το καταλάβουν οι δικηγόροι μου», πρόσθεσε ο Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος ευχαρίστησε την ιταλική κοινή γνώμη και την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και όσους δραστηριοποιήθηκαν στην Τουρκία για την απελευθέρωσή του.

Ο Ντελ Γκράντε, 35 ετών, βρισκόταν στην Τουρκία, κοντά στην μεθόριο με τη Συρία, για να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του ISIS και το προσφυγικό.

«Δεν με άγγιξαν, δεν έπεσα θύμα σωματικής βίας, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν η στέρηση της ελευθερίας μου», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Τώρα πρόκειται να μεταβεί στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης για να συναντήσει τους συγγενείς του, ενώ η σύντροφός του, η οποία έφτασε στην Ιταλία από την Κρήτη, μπόρεσε ήδη να τον δει, αμέσως μετά την άφιξή του.

Σχετικές ειδήσεις