ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Γιλντιρίμ

Τουρκία: Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Γιλντιρίμ

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν τονΜπιναλί Γιλντιρίμνα παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιλντιρίμ λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα, ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η νέα κίνηση του Γιλντιρίμ έρχεται την στιγμή που συζητείται στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο η επικείμενη επιστροφή του Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματός του. Επίσης, κάποιοι κύκλοι της κυβέρνησης εκφράζουν προβληματισμό για την εκλογική απόδοση της ηγεσίας του Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοινώνοντας την πρόθεση του για παραίτηση από την ηγεσία του ΑΚΡ διευκρίνισε στον Ερντογάν ότι με την αναθεώρηση του συντάγματος πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια που χωρίζουν τον ίδιον από το ΑΚΡ.

Αυτή την ώρα, στην Άγκυρα συζητείται το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ερντογάν στην αρχηγία του ΑΚΡ τον επόμενο μήνα, με ένα έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις