ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ προαναγγέλλει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 35% σε 15%

Ο Τραμπ προαναγγέλλει μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 35% σε 15%

Ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 15% από το 35% που είναι τώρα, προανήγγειλε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε φόρουμ στην Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αναφορικά με τις λεπτομέρειες της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μνούτσιν δήλωσε: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα είναι 15%».

Εκτελεστικό διάταγμα για την αποχώρηση της χώρας από τη NAFTA

Παράλληλα, το προσχέδιο ενός εκτελεστικού διατάγματος με το οποίο οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) τελεί υπό εξέταση, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο Politico.

Δεν είναι πάντως ακόμα σαφές εάν το διάταγμα αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως η NAFTA, μια συμφωνία εμπορίου ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, υπονομεύει την απασχόληση στη χώρα του.

Σχετικές ειδήσεις