ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ισραηλινά μαχητικά «ισοπέδωσαν» εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στη Δαμασκό (Pics+Vids)

Συρία: Ισραηλινά μαχητικά «ισοπέδωσαν» εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στη Δαμασκό (Pics+Vids)

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, όπως ενημέρωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός που πραγματοποίησε το Ισραήλ έπληξε αποθήκη όπλων της οργάνωσης Χεζμπολάχ, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Στην αποθήκη αυτή αποθηκεύονται πολεμοφόδια που καταφθάνουν από την Τεχεράνη, τόσο με εμπορικά, όσο και με μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με περιφερειακή πηγή των μυστικών υπηρεσιών.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε κοντά σε διάδρομο προσγείωσης τον οποίο διαχειρίζεται το Ιράν, προκειμένου ν' ανεφοδιάζει τους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που δρουν στο συριακό έδαφος, ανέφερε πηγή των περιφερειακών μυστικών υπηρεσιών.

Οι εγκαταστάσεις που βομβαρδίστηκαν λειτουργούσαν και ως κέντρο διαχείρισης του οπλισμού που στέλνει το Ιράν, προκειμένου να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των παραστρατιωτικών σιιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της, χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκάλεσε μόνο υλικές καταστροφές.

(Με πληροφορίες από Russia Today, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις